25.1.2018. 14:11
0
"Karavan mimoze" uoči 49. praznika žutog cvijeta u Herceg Novom
Mažoretkinje, muzika i klovnovi danas su u Banjoj Luci najavili 49. "Praznik mimoze" u Herceg Novom.

Muzikom i plesom, oglašavanjem trombonjera te dijeljenjem promotivnih materijala i žutog cvijeta po kojem hercegnovski zimski festival i nosi ime, u simboličnom „Karavanu mimoze“, pozvali su građane da dođu u Herceg Novi u februaru.

„Praznik mimoze“ počet će tradicionalno prvog vikenda u februaru te uz raznovrsne karnevalske i kulturno-umjetničke programe trajat će tokom cijelog mjeseca, rekla je novinarima Marija Krivokapić iz Službe za informisanje općine Herceg Novi.

Istakla je da je Banja Luka peto odredište u regionu u kojem je održana promocija tog jednog od najpoznatijih i atraktivnih praznika u Crnoj Gori.

Festival u Herceg Novom će otvoriti karnevalska povorka i koncert regionalne muzičke zvijezde Nine Badrić u petak, 2. februara.

Narednih dana bit će održana tradicionalna Fešta od mimoze, ribe i vina na novskoj rivijeri, a priprema se tona ribe i bit će podijeljeno stotine kilograma cvijeta mimoze.

Za posjetioce Herceg Novog bit će zanimljiv i maskenbal, a Krivokapić je najavila i tradicionalne izložba cvijeća, te sportski program.

-Mimoza je zaštitni znak Herceg Novog, cvijet koji svojom bojom širi vedrinu i najavljuje proljeće i turističku sezonu – istakla je Krivokapić.

Turistička organizacija Herceg Novog i općina Herceg Novi su ove godine prvi put organizovali „Karavan mimoze“ u Banjoj Luci u okviru promocije „49. Praznika mimoze“. 

 (FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.