27.1.2018. 12:30
0
Održana testna vožnja: Trebevićka žičara se vratila Sarajevu
Prva testna vožnja gondola na Trebevićkoj žičari u Sarajevu obavljena je i to nakon što su okončani višemjesečni radovi na obnovi i stavljanju u pogon jednog od simbola Sarajeva.

Zvanično u rad Trebevićka žičara bit će puštena 6. aprila simbolično na Dan Sarajeva.

-  Ovo je historijski moment i jedan od najvećih projekata obnove. Ponosan sam, želim da se svi osjećaju sarajevski - kazao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Kazao je da još uvijek ne zna koliko će koštati vožnja.

-  To će biti odlučeno na februarskoj skupštini Grada - rekao je gradonačelnik, javlja N1.

Žičara će, podsjetimo, imati 33 gondole, koje će moći prevoziti po 10 putnika, a na sat će moći prevoziti 1.200 putnika, koji će do dolazne stanice stići za nešto više od 7 minuta.




 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.