29.1.2018. 8:44
0
Izetbegović i Vučić danas na sastanku kod Erdogana: Razgovarat će se i o cesti Sarajevo - Beograd
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće danas u Turskoj sa predsjednikom te zemlje Recepom Tayyipom Erdoganom i bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Vučić je sinoć u Istanbulu imao važne razgovore kako o turskoj politici na Balkanu, tako i o rješavanju problema sa BiH, prenose beogradski mediji. 

On je, po dolasku u Istanbul rekao da je veoma važno za Srbiju da razgovara o turskoj politici na Balkanu, o unapređenju prijateljskih odnosa i da se vidi šta je ono što očekuju u odnosima Srbije i BiH. 

"Čuće se naši interesi, a čućemo i njihove, pa da vidimo možemo li da pravimo određene pomake infrastrukturne sa BiH ili ne, da li možemo da napravimo bilo kakve pomake po pitanju rješavanja pitanja granice između naše dvije zemlje", objasnio je Vučić. 

Predsjednik Srbije sastao se juče u Turskoj sa Mesutom Toprakom, biznismenom i vlasnikom "Taj grupe", koji dolaze u Kraljevo sa novom investicijom od 35 miliona evra i 2.500 radnih mjesta. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.