29.1.2018. 8:49
1
Hrvatski novinar Drago Pilsel: Zastave na hrvatskim kućama u Ahmićima su najteži oblik mržnje
Jokeri HVO-a su tog 16. 4.1993. ostavili čitave samo petnaestak hrvatskih kuća u mjestu. Pobili su 116 Bošnjaka. Danas su te kuće okićene hrvatskim zastavama, kao najteži oblik mržnje, smatra hrvatski novinar Drago Pilsel, nakon što je tokom vikenda sa drugim aktivistima iz regiona posjetio Ahmiće.

Aktivisti i aktivistkinje iz Hrvatske i Srbije, okupljeni u Koaliciju za REKOM, posjetili su u subotu Ahmiće, gdje su polaganjem cvijeća na spomen-obilježje žrtvama stradalim 1993. godine odali počast i uputili poruke mira i zajedništva.

Sredinom januara Ahmiće je posjetila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Pilsel ne misli da je njena posjeta bila iskrena.

Pilsel je jedan od najvećih kritičara HDZ-a odnosno politike prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

(Patria)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.