29.1.2018. 11:55
0
Potvrđena optužnica Milomiru Davidoviću za zločin protiv čovječnosti
Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu koja optuženog Milomira Davidovića tereti za krivično djelo zločini protiv čovječnosti.

U optužnici se, između ostalog, navodi da je Milomir Davidović između 03.07.1992. i 18.07.1992. godine, u kojem periodu se odvijao širok i sistematičan napad vojnih, paravojnih i policijskih snaga tzv. Srpske Republike BiH, a potom Republike Srpske, usmjeren protiv civilnog bošnjačkog stanovništva općine Foča kao pripadnik VRS-a, znajući za napad, te da njegove radnje čine dio tog napada, postupao suprotno pravilima međunarodnog humanitarnog prava kršeći odredbe zajedničkog člana 3. Ženevskih konvencija od 12.08.1949. godine,zajedno sa drugim osobama, prisilio tri Bošnjakinje na seksualni odnos, saopćeno je iz Suda BiH. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.