1.2.2018. 15:48
0
Izetbegović: Na sastancima u Briselu nema pomaka
Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine održali su pojedinačne sastanke sa čelnikom Evropske narodne stranke u vezi s Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine.

Na sastancima članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine s predsjednikom Evropske narodne stranke Josephom Daulom u Briselu nema pomaka, kazao je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva.

On je u izjavi za Al Jazeeru kazao da se ne govori o nekim novim prijedlozima već se priča generalno o problemu. Dodao je da je sužen prostor da se do kompromisa dođe, prenosi Patria.

Izetbegović je rekao da se razgovara samo o kombinatorici za izbor delegata u Dom naroda, s tim da član Predsjedništva Dragan Čović pokušava ugurati pitanje izbora članova Predsjedništva.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić održali su pojedinačne sastanke sa čelnikom Evropske narodne stranke u Briselu.

Upitna implementacija izbornih rezultata

Čović i Ivanić nisu htjeli govoriti za medije nakon sastanka.

Prijedlozi Hrvata i Stranke demokratske akcije (SDA) za izmjene i dopune Izbornog zakona jučer su pali u Zastupničkom domu PS BiH, a rješenje se pokušava naći i posredstvom međunarodne zajednice.

Za izmjene koje je predložio HDZ BiH glasalo je 11 od 42 zastupnika, koliko ih ima u Zastupničkom domu.

Podršku nije dobio ni suprotstavljeni prijedlog Stranke demokratske akcije, pa je rješavanje gorućeg pitanja promjena u izbornom zakonodavstvu Bosne i Hercegovine vraćeno na početnu tačku.

(NAP/Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.