2.2.2018. 12:13
0
"Na ovaj način načelnik Grujičić se stavlja na stranu onih koji su učestvovali u genocidu"
Povjereništvo SDA Srebrenica u saopćenju za javnost najoštrije osuđuje ponašanje načelnika općine Srebrenica Mladena Grujičića, koji je organizovao prijem za Milana Jolovića, komandanta ratne jedinice "Vukovi sa Drine“, koja je učestvovala u genocidu nad Bošnjacima "zaštićene zone“ UN Srebrenica.
SDA smatra da ovakvo ponašanje i rad načelnika ne doprinosi izgradnji mira, suživota, tolerancije i razumijevanja među građanima općine Srebrenica.

-Na ovaj način se načelnik Grujičić stavlja na jednu stranu, na stranu onih koji su učestvovali u genocidu, a ne na stranu žrtava i svih građana u ovom gradu. Nažalost, načelnik se stavio na stranu onih koji provode završnu fazu genocida, a koja podrazumijeva negiranje genocida i glorifikaciju počinilaca genocida - ističu iz ove stranke.

Očekuju od svih izabranih Bošnjaka u Skupštini općine Srebrenica da dosljedno stanu u zaštitu žrtava genocida i brane interese Bošnjaka u Skupštini. Od onih koji, kako navode, slijede politiku načelnika Grujičića u Skupštini općine Srebrenica, traže da to prestanu raditi i da se vode interesima onih koji su ih birali i imenovali. 

-SDA traži od pravosudnih institucija brže, temeljitije i sveobuhvatnije procesuiranje učesnika u genocidu nad Bošnjacima u "zaštićenoj zoni“ UN Srebrenica - zaključuje se u saopćenju Povjereništva SDA Srebrenica.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.