3.2.2018. 8:33
2
Dodik o crkvi u dvorištu Fate Orlović: To će biti riješeno
Predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik gostujući u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića na pitanje da li će se iznaći rješenje problema sa izmještanjem crkve iz dvorišta kuće nane Fate Orlović u Konjević Polju kazao da postoje inicijative za rješenje tog problema, piše agencija Patria.
Dodik je kazao da je sve na Srpskoj pravoslavnoj crkvi i da oni moraju donijeti odluku, a ne on, ali da se nada da će to biti riješeno i to vrlo brzo.

Pravoslavna crkva u dvorištu nane Fate izgrađena je još 1996. godine, a već 15 godina Fata Orlović od različitih pravosudnih institucija u Bosni i Hercegovini traži pravdu. Ovo je nezapamćen slučaj da je jedan vjerski objekat sagrađen u nečijem dvorištu, te da tolike godine niko ne želi riješiti problem. 

(NAP/Alen Avdić)
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.