3.2.2018. 11:42
0
Šarović: Lančana poskupljenja tek slijede
Lančana poskupljenja nakon povećanja akciza su sasvim očekivana, a pogotovo za one koji su glasali u Predstavničkom domu za povećanje akciza, samo što to ranije nisu priznavali, rekao je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović gostujući na BN TV.

On je dodao da zbog cjelokupne situacije BiH očekuje bremenito vrijeme.

Šarović je upozorio kako lančana poskupljenja tek slijede.

- Zapljusnut će nas visoke cijene svih onih proizvoda u čijoj cijeni učestvuje cijena goriva. Ostaje da vidimo kako će oni koji su glasali za ovo da pomognu građanima koji će najviše osjetiti poskupljenja - rekao je Šarović.

Uvođenje akciza na struju bio bi još jedan udar na standard stanovništva, smatra Šarović.

- Pratim dešavanja u okviru Energetske zajednice i za sada ovo pitanje nije stavljeno na dnevni red, a da li će to i biti zavisi od mnogo drugih faktora. Ukoliko se na nivou EU to uvede, onda će to zaista biti vrlo problematično pitanje - rekao je Šarović.

Šarović je rekao da će prihvatiti kandidaturu na predstojećim izborima za bilo koju od dvije najviše funkcije, ukoliko Glavni odbor SDS-a izabere njega za kandidata.

- Na Glavnom odboru je da se odluči. Za sada mislim da je ovo odlična reklama za sve nas i za Savez za promjene. Potrebno je da zrelo i zdravo sve procjenimo i donesemo najbolju odluku, vjerovatno za koju sedmicu. Da li će to biti u februaru ili martu, ja ne znam jer ja na to ne utičem. Vjerovatno će se pratiti i kada će konkurencija izaći sa svojim kandidatima - rekao je Šarović.

Oko SDS-ovog kandidata trenutno se vode unutarstranački pregovori, rekao je Šarović, ističući da su kao mogući kandidati iz SDS-a osim njega u igri Mićo Mićić, Mladen Bosić, Dragan Mektić i Vukota Govedarica.

(NAP/Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.