4.2.2018. 14:05
0
Ivanić sa Lajčakom u Bratislavi razgovarao o izbornom zakonu BiH
Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić razgovarao je danas u Bratislavi s predsjednikom Generalne skupštine Ujedinjenih naroda i ministrom vanjskih poslova Slovačke Republike Miroslavom Lajčakom.

Ivanić je informirao predsjednika GSUN o trenutnim političkim prilikama u BiH i izrazio zabrinutost zbog neslaganja unutar FBiH o promjenama Izbornog zakona. Dalje je naglasio da bi političke razlike o ovom pitanju mogle da dovedu do ozbiljne političke nestabilnosti i zastoja na evropskom putu BiH.

Ivanić i gospodin Lajčak zajednički su ocijenili da BiH treba da iskoristi trenutnu pozitivnu klimu unutar evropskih institucija u Briselu i učini sve kako bi napravila odlučujući iskorak ka stjecanju statusa kandidata.

Ministar Lajčak je naglasio da će tokom svog predsjedavanja Generalnom skupštinom UN učiniti sve kako bi institucije UN posvetile veću pažnju BiH.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.