5.2.2018. 16:52
5
Ana Babić uputila zaključak da himna BiH dobije tekst: Predivna melodija zjapi za tekstom
Na danas okončanom nastavku 57. sjednice Ustavnopravne komisije Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržan je zaključak Skupštine Kantona Sarajevo da BiH dobije državnu himnu sa melodijom i tekstom.

Zaključeno je da ovakav stav Komisije bude proslijeđen Kolegiju Zastupničkog doma PSBiH na daljnje postupanje. Zaključak je uputila predsjedavajuća Skupštine KS Ana Babić koja je kazala da predivna melodija zjapi za tekstom.

Primljena je k znanju žalba koju je Mirko Đorđić uputio Instituciji ombudsmana za ljudska prava BiH i zaključeno je da se uputi Kolegiju Doma na daljnje postupanje.

Ustavnopravna komisija primila je k znanju dopis Udruženja za zaštitu deviznih štediša u BiH i zaključilo da ga proslijedi Kolegiju Zastupničkog doma PSBiH na daljnje postupanje.

Primljen je k znanju Zahtjev za hitnu obustavu protivzakonito donesene, odobrene i izvršene prinudne ovrhe nad osobnim, oskudnim i nedovoljnim prihodima naspram potreba podnositeljica Zlate Pirić i Amele Pirić. Zaključeno je da se Zahtjev uputi Kolegiju Doma na daljnje postupanje, uz preporuku Kolegiju da se Zahtjev proslijedi Zajedničkoj komisiji za ljudska prava PSBiH, Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH i drugim nadležnim tijelima. 

(Patria / Haris Ahbabović)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.