8.2.2018. 13:19
4
Otac Muriz Memić: Dženan je ubijen s leđa, Tužilaštvo KS više se ne može zaštititi
Otac ubijenog mladića Dženana Memića Muriz Memić kazao je danas ispred zgrade Tužilaštva KS da su podneseni zahtjevi da "vođa organizirane mafije podnese ostavku sa svim postupajućim tužiocima."
- Znači, gdje je puno baba kilava su djeca, a ovdje je baba Dalida Burzić gdje je ona devet tužilaca uvukla u ovaj postupak. Pored silnih dokaza koje je sud naložio da se daju, meni je teško doći do istine. Ovo je šesti put da organiziramo ove proteste, a pokušali su ih i zabraniti, zato smo stavili žute trake, jer mi smo građani drugog reda. I uprkos tome, ja ću im dokazati da se s njima može izaći na kraj. Trebali su dostaviti 200 dokaza, oni su dostavili oko 140, još kriju dokaze. Meni je najveća utjeha što je ovo moja borba i borba mog advokata da dođemo do ovih dokaza. Drago mi je da i građani uvide da imaju dokazi što mi od početka nismo ni jednu fulili. Govorimo od početka da je Dženan ubijen - kazao je Memić. 

On je kazao da je prije nekoliko dana bio na licu mjesta i da zna da je Dženan ubijen.

-  Alisa zna, Alisa nema amneziju. Pet doktora je reklo da nema, a jedan podoban da ima. Alisa i u svojim izjavama govori da ih nije udarilo auto i ona će kad tad morati reći istinu. Ne znam zašto je Tužilaštvo stalo, zašto su pokušali zaštititi Alisu, ali više ne mogu ni sebe zaštititi. Oni moraju odgovarati za ovo i to krivično.

Memić tvrdi da je Kantonalno tužilaštvo na čelu sa Dalidom Burzić obmanulo i Ustavni sud jer ni njima nisu dali sve dokaze.

- Ja ne kažem sam da je ubijen Dženan Memić, oni su vodili istragu o ubistvu to prozilazi iz njihovih dokaza, zaključak obdukcije je da je Dženan ubijen. To je sad posvjedočio i Senad Mešić na sudu, reko je da mu je rečeno da napiše da je Dženan Memić ubijen. Imam ja taj prvi nalaz, zašto je Hamza Žujo šest puta prilagođavao taj nalaz ne znam, on je kukavica. Ponavljam opet, neka Dalida kaže ime ja ću prezime ubice. Ja neću stati, ovo je borba - kazao je Memić dodavši da je Dženan ubijen mučki s leđa. 

Advokat porodice Memić Ifet Feraget kazao je danas tokom protesta ispred zgrade Tužilaštva KS da "svi novi dokazi u potpunosti potkrepljuju moju izgovorenu riječ, a pogotovo svaku riječ koju je u javnosti izgovorio gospodin Muriz Memić."

- Nakon dvije godine, a pročitao sam ponovo odluku Ustavnog suda, postavljam pitanje sam sebi zašto je Ustavni sud dozvolio sebi da bude dezavuisan od strane Tužilaštva KS. Ustavni sud je striktno zahtijevao da mu se dostavi cijeli predmet. Zbog čega je Ustavni sud odustao od toga zahtjeva i pristao da mu se dostave dokazi a la carte po izboru ovog Tužilaštva, to je pitanje na koje čekamo odgovor.

Feraget je kazao da očekuju da se postupak protiv lica koja su u postupku okonča, a onda će uslijediti krivične prijave i Tužilaštvu BiH. 

- Ovo je slučaj koji je uznemirio javnost, nanio štetu interesima BiH. Federalno tužilaštvo je vršilo kontrolu rada Kantonalnog tužilaštva, na meni neshvatljiv način. Svi dokazi koji postoje idu u prilog tvrdnji da je Dženan Memić ubijen na podmukao način. To je krivično djelo za koje je Krivičnim zakonom propisana kazna od 45 godina zatvora. Oni koji su se udružili da pomognu ubicama da ne izađu pred lice pravde su počinili krivično djelo organiziranog kriminala i za to KD je također propisano 45 godina zatvora - kazao je Feraget. 

On je dodao i da je neko "sasvim otvoreno i jasno blokirao sistem i dozvolio pojedinim ljudima da vode istragu na način kako se ne smije. Feraget je kazao da ga je glavna tužiteljica Dalida Burzić sa tri prijave koje je podnijela protiv njega htjela zastrašiti.

(NAP/Alen Avdić)
4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.