9.2.2018. 19:29
0
MMF odobrio drugu tranšu kredita BiH od 145 miliona KM
Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) na današnjoj sjednici donio je odluku o isplati druge tranše proširenog aranžmana sa BiH u visini od 145 miliona KM. Ukupni iznos koji je BiH dobila od MMF-a po ovom aranžmanu iznosi 290 miliona KM, saopćeno je iz MMF-a.

Zamjenik direktora i vršilac dužnosti predsjedavajućeg Izvršnog odbora MMF-a Tao Zhang izjavio je da je Bosna i Hercegovina u posljednjih nekoliko godina nastavila ostvarivati napredak u smanjenju unutrašnjeg i vanjskog debalansa.

"Vlasti su provele ekonomske politike i strukturalne reforme u sklopu programa koji podržava MMF, uključujući i održavanje fiskalne discipline, očuvanje finansijske stabilnosti i unapređenje poslovnog okruženja. Važno je da vlasti nastave sa naporima u smislu jačanja potencijala za rast i rješavanja strukturalnih slabosti, uz održavanje ekonomske i finansijske stabilnosti", poručio je.

Potpredsjednik SDP-a BiH i ekonomski stručnjak Draško Aćimović objavo je ranije u kolumni na portalu novinske agencija Patria da MMF, Svjetska banka i drugi kreditori nisu nikakvi humanitarci, već kreditori koji imaju svoje intrese.

Da budemo jasni, smatra Aćimović, MMF, Svjetska banka i drugi kreditori „daju nam nove kredite da bismo njima vratili njihove stare kredite.“

(NAP/Alen Avdić)

MMFKredit
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.