12.2.2018. 11:30
3
Magazinović: Performans u Čapljini je prijetnja smrću Željku Komšiću
FOTO: Bljesak info
Tokom karnevalu u Čapljini grupa mladića simulirala je dženazu Željku K., aludirajući na predsjednika Demokratske fronte Željka Komšića. Iz HDZ-a BiH Komšića od ranije optužuju da nije pravi Hrvat i da ne može biti član Predsjedništva BiH u ime Hrvatskog naroda.

Mladići su sahranu simulirali prema muslimanskim vjerskim običajima, aludirajući na to da Komšić ima podršku bošnjačkih glasača.

SDP-ov zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Saša Magazinović jučerašnji performans u Čapljini shvatio je kao prijetnje smrću. Pozvao je državne institucije da reagiraju.

„Ovo što se desilo jučer u Čapljini je ništa drugo nego prijetnja smrću Željku Komšiću, čeka se na reakciju države. Zakonski osnov postoji. Ne mislim da je ovo imalo naivno“, napisao je Magazinović na svom Twitter nalogu.

Tokom karnevala u Čapljini simulirana je i optužnica protiv lika koji simbolizira haaškog suca Carmela Agiusa, koji je osudio bivše čelnike Hrvatske zajednice Herceg Bosna za zločine nad Bošnjacima.

"Moj komentar je samo - morbidno i bolesno", kazao je predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić. Iz Općinske organizacije DF-a Čapljina osudili su "ismijavanje i zloupotrebe vjere i vjerskih osjećanja.

(NAP/Amila Alijagić)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.