14.2.2018. 12:40
0
Međunarodni dan djece oboljele od raka
Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka", zajedno s hematoonkološkim odjeljenjem Pedijatrijske klinike Jezero, obilježava 15. februar - Međunarodni dan djece oboljele od raka - pod sloganom "Rak možemo pobijediti zajedno".

Navode da na samom početku 2018. žele ohrabriti cjelokupnu zajednicu da svi zajedno šire svijest o dječijem raku na Međunarodni dan djece oboljele od raka, jer je to dan kada se udružujemo kako bi dječiji rak učinili nacionalnim i globalnim zdravstvenim prioritetom.

Kada je riječ o FBiH, ističu da godišnje bude dijagnosticiran rak kod oko 60-ero djece i procenat izlječenja se kreće oko 80 posto. Takvi rezultati potvrđuju da je tim Hematoonkološkog odjeljenja Pedijatrijske klinike KCUS, na čelu sa prof.dr. Edom Hasanbegovićem, referentni centar u FBiH, prepoznatljiv u regiji, sa izuzetnim uspjehom u liječenju djece uzrasta od 0 do 18 godina.

Hematoonkološko odjeljenje je izliječilo više od 1.000 pacijenata oboljelih od malignih bolesti iz cijele BiH. U prošloj godini urađena je i autologna transplantacija perifernih matičnih stanica kod šesnaestomjesečnog dječaka oboljelog od Neuroblastoma st. 4, prvi put u regiji, saopćeno je iz Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka".

RakDjeca
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.