14.2.2018. 20:15
4
Izetbegović: Protiv Bošnjaka se vodi "specijalni rat"
U Sarajevu je u toku sjednica Predsjedništva SDA, a na konferenciji za medije se obratio lider ove stranke, Bakir Izetbegović.

Izetbegović je kazao da tačka dnevnog reda o odnosima unutar stranke i ostavkama još nije došla na red, te je pročitao neke od zaključaka dosadašnjeg dijela sjednice.

"Predsjedništvo SDA pozdravlja donošenje nove strategije EK koja šalje jasnu poruku da je budućnost Zapadnog Balkana u EU i da BiH do 2025. godine može sustići države koje su ispred nas. U tom smislu, čestitam Vijeću ministara BiH na usvajanju Upitnika danas kojeg ćemo predati 28.2. Junckeru kada bude u posjeti BiH", kazao je Izetebgović.

"Najoštrije se osuđuje specijalni rat koji se vodi protv Bošnjaka a kojeg su kreirale sile unutar ove zemlje i regiona, a koje se trude da Bošnjake prikažu u negativnom svjetlu. Namjera je da se izvrši pritisak na Bošnjake i lidere. Bošnjaci se nikada neće odreći svojih civilizacijskih dostignuća. Kada su ubijani, nisu posegnuli za osvetom", dodao je.

Kazao je da ni danas niti bilo kada neće prihvatiti rješenja koja su suprotna evropskim standardima.

"Ni danas ni u buduće nećemo prihvatiti nikakva rješenja koja su suprotna evropskim standardima. Kreatorima negativne slike poručujemo da pogledaju u vlastita okruženja u kojima bujaju anticivilizacijske tekovine", kazao je i dodao:

"Tražimo da se OHR uključi u aktivno pronalaženje rješenja za status Doma naroda. SDA poziva HDZ i SBB da umjesto što pokušavaju smijeniti Šerifa Isovića iz Porezne uprave, osiguraju da se ubrza cestogradnja za šta su ostvarene sve pretpostavke i uslova".

"Dajemo punu podršku Ramizu Salkiću za borbu ravnopravnost Bošnjaka na području RS kao i svih naroda i građana BiH", dodao je Izetbegović, prenosi N1.

(Amila Alijagić)

4
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.