15.2.2018. 9:05
0
Predsjedništvo SDA: Uvedena povjereništva u Tuzli, Konjicu i Goraždu
Nakon sedam sati zasjedanja Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) okončalo je višesatnu sjednicu, a potvrđena je odluka Izvršnog odbora SDA Kantona Sarajevo da se pokrene procedura smjene premijera Elmedina Konakovića koji je napustio ovu stranku.

Također je odlučeno da se u Kantonalnom odboru SDA Tuzla uvede povjereništvo, kao i u stranačke organizacije u Goraždu i Konjicu. 

Izetbegović je tokom svog obraćanja medijima kazao da je premijer KS Elmedin Konaković olako napustio SDA kao i da je to pripremao mjesecima, te ga poziva da podnese ostavku s obzirom da je Konaković sam rekao da nije za "stranačka postavljenja". Dodao je da je Konaković uporno tražio greške kadrovima SDA. 

Predsjednik SDA je kazao i da će pročistiti stranku, a na pitanje kako vidi situaciju u SDA kazao je:

- U stranci uvijek ima problema. Mi ćemo napraviti neke rekonstrukcije, prečistit ćemo stranku pred ovu izbornu utrku – izjavio je Izetbegović.

Asim Sarajlić, predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo kazao je da je ovaj organ stranke u stalnom zasjedanju ali da je donesena odluka o pokretanju smjene Konakovića sa premijerske funkcije koji je "udario šamar SDA svojim potezima."


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.