16.2.2018. 17:15
0
Milorad Dodik poručuje: Moja pobjeda je neupitna i tu neće pomoći ni Savez za promjene, niti bošnjački glasovi
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, koji je ranije potvrdio svoju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, rekao je danas da će i kandidat za predsjednika Srpske na predstojećim izborima biti iz ove partije.

"O tome ko će biti kandidat za predsjednika Srpske vodimo rasprave. Ovo je neupitno, dogovorićemo se o tome. Prerano smo u sve to krenuli. Već mi je bilo dovoljno spekulativno da svaki dan odgovaram na pitanja o tome", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci. 

On je istakao da je njegova kandidatura definitivna, najavivši da će okupiti široku podršku. 

"Ova pobjeda je neupitna i tu neće pomoći ni Savez za promjene niti bošnjački glasovi. Sve ankete i naša namjera da okupimo desetak političkih partija u okviru ove kandidature i našeg patriotskog bloka za Republiku Srpsku apsolutno su jasni i drugi nemaju šta da traže u tom pogledu", ocijenio je Dodik. 

On kaže da ga ne interesuje protivkandidat, dodajući da svi drugi imaju svoje spekulacije, dok SNSD igra otvorenu igru. 

"Idem na pobjedu. Ona je definitivno dio mog plana i sve će to potvrditi organi ne samo SNSD-a, nego i koalicioni partneri i drugi sa kojima razgovaramo, a to nisu samo političke partije, već i nevladine organizacije", istakao je Dodik. 

On očekuje da razlika između njega i bilo kog kandidata u Srpskoj koji dođe iz drugog bloka ili političkih partija neće biti ispod 120.000 glasova. 

Komentarišući izjavu lidera PDP-a Branislava Borenovića da će ga poslati u političku penziju, Dodik je rekao da je Borenović "politički luzer koji na različitim stranama daje različite izjave". 

"Mogu kao politički protivnik da sa simpatijama pogledam njihov lažni entuzijazam u tom pogledu. Oni stoje gore u javnosti nego 2014. godine, a tada nisu mogli dobiti nikakve izbore, a ako ih tada nisu dobili, nikada ih neće ni dobiti", smatra Dodik. 

On ističe da je krenuo u pobjedu i da ne misli da će ovo biti njegova posljednja kandidatura. 

Osvrćući se na današnje kritike koje je na njegov račun iznio ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, Dodik je rekao da je Mektić "velika štetočina za Republiku Srpsku" i da odavno niko nije pravio veću štetu od njega. 

"Nije važno šta je on rekao ili nije. Važno je da njegove izmišljotine o paravojnim organizacijama ili o Srebrenici sada citiraju zvanična mjesta po Evropi", dodao je Dodik. 

On je istakao da u Srebrenici nije bilo genocida, te da je pokušaj Mektića da to stalno vraća na dnevni red "dječija igra", što javnost u Srpskoj savršeno dobro zna. 

"Bilo bi dobro da je Mektić rekao barem jednu riječ da su pred Ambasadom Srbije u Sarajevu bile nakačene mrtvačke glave uoči Dana državnosti Srbije i da se na taj način šalje poruka svim Srbima, ali on je odavno čovjek koji ne radi u interesu Republike Srpske. Mi to znamo, a mediji bi trebalo da ga puste da sve što govori kaže do kraja bez ikakvih redukcija", dodao je Dodik. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.