16.2.2018. 19:26
0
"Ja sam bio apsolutno ubijeđen da je jedini kandidat SNSD-a ustvari Milorad Dodik"
Mladen Bosić, član SDS-a i zamjenik predsjedavajuće Zastupničkog doma Parlamenta BiH komentarisao je kandidaturu Milorada Dodika za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske na predstojećim izborima u BiH.

- To je očekivano, samo nije očekivano da ovako rano izađe sa svojom kandidaturom. Očekivano je zato što Milorad Dodik zna da ukoliko ne bude na jednoj od tih najvažnijih državnih funkcija, da se otvaraju mnogi drugi procesi i pitanja iz vremena njegove vladavine. Ja sam bio apsolutno ubijeđen da je jedini kandidat SNSD-a ustvari Milorad Dodik. S druge strane, evidentno je da ta kandidatura na neki način definiše i čitavu političku scenu - kazao je Bosić za N1.

Milorad Dodik se kandidira na instituciju države koju on na neki način negira?

- Ja sam ubijeđen da to njemu nije nešto što bi on želio, to je jednostavno moranje jer ne možemo ponovo da ide na funkciju predsjednika Republike Srpske. Drugu opciju nema zato što je svjestan da ako stavi nekog drugog kandidata da su mnogo manje šanse da SNSD, odnosno on, dođe do kontrole bilo kojeg nivoa vlasti. Ovo je iznuđen potez Milorada Dodika", kazao je Bosić.

Kako je kazao, Dodik igra na kartu da će on kroz svoju politiku štititi interese RS i očigledno je da traži glasove manje obaviještenih građana.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.