18.2.2018. 20:30
0
Lazović: Temelji države ugroženi perfidnom politikom Beograda, a bh. političari se zabavili o sebi
Potpredsjednik SDP-a Miro Lazović reagovao je na informaciju da bi djeca u Srbiji i Republici Srpskoj mogla nastavu pohađati po istom nastavnom planu i programu.

- U tišini i bez ikakvog odjeka u medijima se provukla vijest da će đaci osnovci iz RS i đaci osnovci iz Srbije nastavu pohađati po istom nastavnom programu. Fiziku i hemiju mogu, ali šta je sa geografijom i istorijom.

Hoće li za đake osnovce iz RS glavni grad biti Beograd ili Sarajevo. Hoće li se naša bosanska djeca educirati relevantnim istorijskim činjenicama ili trovati istorijskim falsifikatima gubeći vezu sa svojom državom - pita se Lazović. 

Lazović je dodao kako se zabrinjavajuće to što i pozicija i opozicija zbog već započete izborne utrke nemaju vremena da se bave ovim temama. 

- Reakcije iz BiH nema. Pozicija i opozicija šuti. Zabavili se sami sa sobom. Izborna trka za gramom vlasti ćini ih slijepim pred činjenicom da su temelji države ugroženi perfidnom i osmišljenom politikom iz Beograda - zaključio je Lazović. 

(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.