19.2.2018. 19:45
1
Memić: Noć kad smo postavljali spomenik Dženanu, bio mi je jedan od najtežih momenata
U Velikoj aleji na Ilidži postavljeno je spomen-obilježje na mjestu gdje je stradao mladić Dženan Memić, 8. februara 2016. godine. Klesani kamen, visok 1.80 metara i širok 90 centimetara, urezan je s lijeve strane, što simbolizira Dženanovu povredu. Na kamenu je ispisan i tekst koji završava porukom: "Kada zulum postane pravilo, otpor postaje obaveza."

- Spomenik su podigli prijatelji i porodica. Došli smo na tu ideju da trebamo uraditi spomenik, od samog  početka mi je bilo teško,  ali tu noć kada smo postavljali spomenik bio mi je jedan od najtežih momenata. Bilo je tu dosta prijatelja i rodbine, svima je bilo teško, ali u isto vrijeme bili smo i ponosni, kazao je Muriz Memić, Dženanov otac. 

Otac nastradalog mladića kazao je kako će spomenik služiti kao opomena da se ono, što se desilo Dženanu može desiti svakome.

- Neću stati i borit ću se do kraja. Ovo je poruka drugim generacijama. Ovo se nije desilo samo Dženanu, ko zna koliko je Dženana bilo prije. Ja ću najmanje imati koristi od ovoga, ali neka neko drugi ima makar korist da mu se ovako nešto ne desi i ne prave ga budalom. Zakon se mora promijeniti da i oštećena strana ima neko pravo, poručuje  Memić, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.