20.2.2018. 9:45
0
Istražna komisija danas o radu Igora Crnadka
Istražna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koja je u proteklih osam mjeseci ocjenjivala vanjskopolitički status BiH, odnosno rad ministra vanjskih poslova Igora Crnadka, danas bi trebalo da okonča rad.
Predsjedavajući komisije Bariša Čolak, je rekao kako je ona prikupila sav potreban materijal i obavila razgovor sa Igorom Crnadkom. 

On smatra da je najveći problem i zamjerka Crnadku što se nije pojavljivao na sjednicama Doma naroda bez obzira na specifičnost njegovog posla. 
Komisiju je u aprilu prošle godine imenovao Dom naroda parlamenta BiH na zahtjev delegata hrvatskog naroda Marija Karamatića iz HSS-a.

Od tada su održane tri sjednice, a posljednja je bila u oktobru prošle godine kada je saslušan Crnadak.

(N1/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.