21.2.2018. 14:24
1
Bakir Izetbegović: Kukić će biti isključen iz stranke
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović govorio je o posljednjim dešavanjima i teškoj situaciji u stranci SDA.
Izetbegović je za Faktor.ba odgovorio na mnogobrojna pitanja vezana za stanje u ovoj plitičkoj opciji, no ono što najviše zanima ljude je sigurno pozicija Mirsada Kukića, kojeg se tereti za lošu reputaciju SDA u Tuzli.

Hoće li Predsjedništvo SDA isključiti Mirsada Kukića iz stranke?

- Hoće. Kukić je očigledno dirigovao dešavanjima u vezi sa smjenom Vlade TK. Vlada koju je predvodio premijer Gutić je zaista napravila dobar posao u prethodne tri godine, i nikakvog razloga za smjenu nije bilo osim još jednog pokazivanja samovolje i moći Mirsada Kukića. Ovo je samo posljednji u nizu poteza kojima je Kukić uklanjao uspješne i cijenjene stranačke kadrove u TK samo zato što ga nisu bespogovorno slušali. On je, sebi svojstvenim nedemokratskim metodama, odstranio i disciplinovao niz cijenjenih stranačkih kadrova, stvorivši privatnu stranačku strukturu otuđenu od SDA i njenih temeljnih ideja, principa i programa. Stoga će proces obnove i rekonstrukcije SDA u TK, reafirmacija uloge i utjecaja čestitih i časnih kadrova i ostvarivanje pune koordinacije SDA TK sa rukovodstvom SDA biti nastavljen i dovršen", kazao je Izetbegović za Faktor.

Komentarisao je i navode da je SDA ostala bez dva kantonalna premijera u nekoliko dana, te da stranka  "puca po šavovima".

- Vidjet ćemo da li je SDA ostala bez kantonalnih premijera. To nije završena priča. Prilikom smjene vlade na čelu s Begom Gutićem napravljen je niz grubih kršenja Poslovnika Skupštine TK, o kojima će se tražiti izjašnjenje Ustavnog suda Federacije BiH. SDA itekako upravlja procesima, preciznije procesom čišćenja vlastitih redova i uvođenjem reda i discipline pred izbornu utrku. Tempirali smo ove procese upravo za početak 2018. godine, dakle nakon usvajanja budžeta i bitnih zakona poput Zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH i Zakona o PIO-u, i ništa nas neće pokolebati. Da se plašimo ishoda, ili da nas događaji zatiču, sigurno bismo nakon problema sa Konakovićem odustali od uvođenja povjereništava i sređivanja stanja u Goraždu, Konjicu i Tuzlanskom kantonu. Nismo odustali i nastavit ćemo uklanjati sve koji su nanijeli ili nanose štetu snazi, ugledu i funkcionalnosti stranke"
, rekao je Izetbegović za Faktor.

(Alen Avdić)
 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.