23.2.2018. 18:15
0
Ministrica Kneissl: Političari moraju biti pragmatični i razgovorom rješavati probleme
Austrijska ministrica vanjskih poslova Karin Kneissl poručila je da vjeruje da domaći političari mogu pronaći rješenje za izmjene Izbornog zakona, te ih je pozvala da ubrzaju reforme i budu pragmatični. Mišljenja je da se problemi u BiH rješavaju dogovorom između političara.

Kneissl je istakla da je za našu državu veže višedecenijsko iskustvo i brojna lična prijateljstva.

- Uvijek sam u svojim predavanjima govorila o jugoistoku Evrope i isticala da nije istina da u Evropi nije bilo rata od 1945. godine. Imali smo mi i ratove iz 90-ih godina prošlog stoljeća – rekla je novinarima.

Ministrica je, govoreći o politici Austrije prema BiH kazala da ona ima svoj kontinuitet.

- Za nas je BiH suverena, jedinstvena, međunarodno priznata država. I moram vam reći da me niko od bh. političara nije pitao o ovome tokom susreta koje smo imali. Vi novinari ste jedini koji su pomenuli ovu temu. 

U brojnim susretima koje je imala sa bh. zvaničnicima razgovarala je o obavezama BiH na evropskom putu. Komentirajući usvajanje Strategije Evropske komisije za Zapadni Balkan, Kneissl je naglasila da BiH ne smije tu priliku propustiti.

Tokom dana razgovarala je i sa reisu-l-ulemom Husein ef. Kavazovićem, kardinalom Vinkom Puljićem, te mitropolitom Hrizostomom.

(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.