24.2.2018. 13:10
0
U napadu militanata na afganistansku vojnu bazu ubijeno 18 vojnika
Talibanski militanti napali su bazu afganistanske vojske i ubili 18 vojnika, dok je bombaš samoubica u prijestolnici Kabulu ubio jednu i ranio šest osoba, saopćilo je u subotu ministarstvo odbrane.
Vojna baza u zapadnoj pokrajini Farah napadnuta je tokom noći s petka na subotu, rekao je Dawlat Waziri, glasnogovornik ministarstva odbrane, prenosi Reuters.

- Veliki broj talibana napao je vojnu bazu i mi smo izgubili 18 vojnika, dok su dva ranjena – kazao je Waziri, ne otkrivajući detalje napada.

Talibani su preuzeli odgovornost za ovaj napad, rekavši da su dva njihova borca ubijena.

U drugom incidentu, bombaš samoubica se raznio na cesti u blizini sjedišta afganistanske misije pod vodstvom NATO-a.

Odgovornost za ovaj napad je preuzela tzv. Islamska država u poruci na svom portalu.

U subotu su se dogodila još dva samoubilačka napada u pokrajini Helmand. U prvom je jedan civil ubijen, a osam ih je ranjeno. U drugom incidentu su ubijena dva vojnika, a jedan je ranjen, kazao je Omar Zwak, glasnogovornik pokrajinskog guvernera.

(FENA/Ajla Hurko) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.