26.2.2018. 8:36
0
Zvizdić i Šarović na EBRD-ovoj konferenciji u Londonu
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i zamjenik predsjedavajućeg i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović sudjelovat će danas u Londonu na Trećoj investicijskoj konferenciju o zapadnom Balkanu, koju organizira Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Sjednica premijera zapadnog Balkana predviđena je za ujutro, nakon službenog otvaranja konferencije i pozdravnih obraćanja predsjednika EBRD-a Sume Chakrabartija, premijera Bugarske Boyka Borisova i ministra za međunarodni razvoj UK Lorda Batesa.  

Planiran je susret Zvizdića s predsjednikom EBRD-a Sumom Chakrabartijem. Tom prilikom zamjenik predsjedavajućeg i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i zamjenik direktora EBRD-a Pierre Heilbronn potpisat će memorandum o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i EBRD-a. Memorandum se odnosi na intenziviranje saradnje u pružanju podrške inicijativi za jačanje investicijske klime u Bosni i Hercegovini.

Na marginama konferencije Zvizdić će se susresti s vršiocem dužnosti državnog sekretara SAD-a za evropske poslove Matthewom Palmerom.

Tokom boravka u Londonu predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić s premijerima zapadnog Balkana prisustvovat će svečanoj večeri, koju organizira premijerka Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Theresa May,  saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.   

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.