27.2.2018. 16:54
0
Alarmantno stanje u Bugojnu: U pojedinim bugojanskim selima nanosi snijega oko dva metra
Akcijom uposlenih JKUP "Čistoća“ i JP za stambeno-komunalne djelatnosti i lokalne puteve Bugojno, uspostavljena je ponovna komunikacija s mještanima MZ Rovna koji su, zbog obilnog snijega, bili odsječeni od grada.

-Snježni nanosi, koji su na nekim mjestima visoki i dva metra, potpuno su bili zatvorili puteve prema selima Ivkovići, Behlići, Bašići, Cetini i Cikići. Danas smo intervenirali i riješili problem - kazao je direktor JKUP "Čistoća“ Emir Sarajlić.

Dodaje da su u akciji sudjelovali i pripadnici Službe za civilnu zaštitu, te pojedini bugojanski privatnici s neophodnom mehanizacijom. 

-Stanje na ostalim lokalnim pravcima je povoljno. Izuzetak je put prema najudaljenijem selu Hum koji planiramo, također, očistiti od nanosa snijega - naglasio je.

Ističe da zimska služba "Čistoće“ danonoćno radi na uklanjanju snijega s puteva i trotoara, s ciljem da njihova prohodnost bude što bolja. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.