28.2.2018. 12:15
0
Polaganjem cvijeća i svečanom sjednicom GV Tuzla obilježen Dan nezavisnosti BiH
U povodu obilježavanja Prvog marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Grada Tuzla odali su poštovanje i položili cvijeće na kompleksu spomen-obilježja Slana banja u Tuzli.

Cvijeće je položeno na Partizanskom spomen groblju, spomeniku Zlatnim ljiljanima, spomeniku poginulim braniteljima Tuzle i BiH 1992. - 1995. godine, te mezarju/groblju civilnih žrtava.

Održana je i svečana sjednica Gradskog vijeća Tuzla, na kojoj je ukazano na značaj ovog, jednog od najvećih državnih praznika.

Zamjenik predsjedavajućeg Gradskog Vijeća Tuzla, Mirel Mišković podsjetio je, da su na ovaj datum  građani BiH, izašli na referendum i izglasali nezavisnost države BiH, te time potvrdili višestoljetnu opstojnost i kontinuitet države BiH.

-Danas se pokazuje da je to ispravna odluka, iako smo za nju dali velike ljudske žrtve i pretrpjeli velika materijalna razaranja. Želimo da BiH bude jaka i pravedna država a siguran sam da svi građani žele da imamo takvu državu, kazao je Mišković

Uputio je i čestitke građanima povodom Dana nezavisnosti BiH.

(FENA/Ajla Hurko)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.