28.2.2018. 17:38
0
Pogledajte koje su to sve dijelove BiH danas blokirali borci: Potpuni kolaps na ulazu u Sarajevo
FOTO: Dnevni Avaz
Zbog protesta građana u prekidu je saobraćaj na raskrsnici magistralnih puteva M-4 i M-17 u mjestu Karuše, na dionici M-17 Žepče-Zenica (u mjestu Donja Golubinja), na planinskom prijevoju Ivan (M-17 Sarajevo-Konjic) i na petljama Šićki brod (Tuzla) i Blatuša (Zenica), kao i na Vogošćanskoj petlji (Sarajevo).

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na snazi je zabrana saobraćaja na magistralnom putu M-5  Ripač-Vrtoče, a za vozila preko 3,5 t na regionalnom putu  R-419 Mihalji-Blidinje. 

Na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima ugaženog snijega, a zbog niskih temperatura na svim pravcima prisutna je poledica. 

Na snazi su zimski uvjeti za vožnju, pa u skladu s tim dolazi do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje. Također u slučaju potrebe, autobusi i teretna vozila moraju imati lance na pogonskim točkovima na planinskim prevojima. 

Ekipe putne operative nalaze se na terenu, ali je, zbog niskih temperatura na pojedinim dionicama usporeno djelovanje posipnog materijala. Vozači se savjetuju da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Mole se vozači da na ovoj dionici autoputa voze smanjenom brzinom. 

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 t na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša. 

Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.