28.2.2018. 18:30
1
U funkciju stavljena Policijska stanica Dobrinja
U sarajevskom naselju Dobrinja danas je, u povodu Dana nezavisnosti BiH, stavljena u funkciju Policijska stanica, koja će djelovati u sklopu Četvrte policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo.

Prostor u vlasništvu Općine Novi Grad od oko 200 metara kvadratnih, u ulici Dobrinjske bolnice broj 14, Općina je adaptirala i stavila na upotrebu Četvrtoj PU.

Uspostavljanje te organizacione jedinice MUP-a KS značajno je u smislu poboljšanja efikasnosti u radu policijskih službenika Četvrte PU, što će doprinijeti boljoj sigurnosti stanovništva ovog naselja i cijele općine Novi Grad, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Načelnik Četvrte PU Mirsad Đelilović rekao je da će od danas u tim prostorijama, osim PS Novi Grad i policijskog odjeljenja Rajlovac, raditi i PS Dobrinja koja će biti teritorijalno nadležna za naselja Dobrinja, Aerodromsko naselje, Saraj-Polje i Nedžarići.

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić kazao je da je stavljanje u funkciju policijske stanice značajno jer se radi o jednom od najvećih naselja u Sarajevu i BiH, koje se nalazi na granici između dva entiteta i gdje je u ranijem periodu bilo dosta kriminalnih aktivnosti.

Vrijednost projekta kojeg su zajednički realizirali Općina Novi Grad Sarajevo i MUP Kantona Sarajevo je oko 45.000 KM, od čega je Općina izdvojila dvije trećine, a MUP KS jednu trećinu novčanih sredstava.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.