1.3.2018. 18:22
1
Načelnik Srebrenice, Mladen Grujičić: Neprihvatljivo je da se Dan nezavisnosti BiH obilježava u RS-u i Srebrenici
Načelnik srebreničke opštine Mladen Grujičić /SNSD/ ocijenio je da je neprihvatljivo da se 1. mart praznuje u Republici Srpskoj jer, kako on kaže, Srbi ovaj datum doživljavaju kao početak rata i velikih stradanja u BiH, tako da je i u Srebrenici danas radni dan.

"Svi znamo da je rat doveo do velikog broja žrtava i da je bio poguban za sve. Oni koji to shvataju danas ne slave, a oni koji ne shvataju, doživljavaju taj dan kao praznik, što je pogubno za BiH", rekao je Grujičić Srni. 

On je posebno osudio današnje održavanje ženske odbojkaške utakmice koju organizuje Sportska zdravstvena akademija "Mikasa" iz Tuzle kojoj je opština Srebrenica dala podršku za organizovanje ženske škole odbojke u ovom mjestu. 

"Prvo okupaljanje i odigravanje utakmice povodom obilježavanja 1. marta je izigravanje povjerenja, zloupotreba i uvlačenje djece i sporta u politiku, što je nedopustivo. Ta podvala i zloupotreba povjerenja izaziva ogorčenje i preispitivanje dalje podrške i saradnje", istakao je Grujičić. 

Bošnjaci u Srebrenici danas organizuju aktivnosti kojima obilježavaju 1. mart - Dan nezavisnosti BiH. Podsjećanja radi, sadašnji načelnik Srebrenice, Mladen Grujičić, je putem društvenih mreža podržavao osuđene ratne zločince, pa i nije neko čudo njegova današnja izjava povodom Dana nezavisnosti BiH.

(Srna / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.