5.3.2018. 9:20
0
Duraković: Slučaj 'Beograđanina Dodika' nije izuzetak
Lider Pokreta "Odgovor" Ćamil Duraković poručio je da ga ne iznenađuje činjenica da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik jučer glasao u beogradskoj opštini Savski Venac, s obzirom na to da postoje na desetine hiljada građana Srbije i BiH sa 'duplim' ličnim kartama i prijavama prebivališta.

Dok MUP RS-a sistemski iz evidencije prebivališta briše povratnike i raseljena lica, Dodik otvoreno vrši zloupotrebe dvostruke prijave prebivališta. Istovremeno, bivši predsjednik srebreničke Skupštine Radomir Pavlović je javno radio na organizaciji prevoza glasača iz Srebrenice i Bratunca za Beograd. Pored glasača koji se koriste u oba smjera u trgovini glasovima, najmanje 30 posto glasača putem pošte na prošlim lokalnim izborima su bili glasači iz Srbije, za koje je upitno da su stvarno te osobe uradile registraciju i glasale - napominje Duraković.

Također naglašava da je "slučaj Beograđanina Dodika" alarm za uzbunu, te zahtijeva da Ministarstvo civilnih poslova BiH i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije potpišu program saradnje kojim će se utvrditi ove zloupotrebe i pristupiti brisanju duplih prijava", zaključio je Duraković, saopćeno je iz Pokreta  "Odgovor". 


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.