7.3.2018. 14:11
0
"Nemojte dozvolili da vam političku podršku daju oni koji su vaše saborce optuživali pred sudovima Republike Srpske"
FOTO: novi.ba
Koordinacija boračkih udruženja Zeničko-dobojskog kantona uputila je set prijedloga i zahtjeva povodom protesta demobilisanih boraca i blokiranja saobraćajnica na nekoliko lokacija u Zeničko- dobojskom kantonu.

Koordinacija koju sačinjavaju Jedinstvena organizacija boraca "Unija veterana" ZDK, Organizacija demobilisanih boraca 92-95 ZDK, Savez RVI ZDK, Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja ZDK i Organizacija porodica šehida i poginulih boraca ZDK, predlaže da se sva pitanja iz oblasti boračko-invalidske zaštite trebaju rješavati dijalogom, u institucijama općina, gradova, kantona, Federacije i države Bosne i Hercegovine.

Predlaže da svaki pripadnik boračke populacije treba, za ostvarivanje svojih prava, koristiti nadležne institucije BiH te da Zakon o demobilisanim borcima što prije bude upućen na usvajanje u oba doma Parlamenta FBiH.

Koordinacija traži od Parlamenta FBiH da bude donesen Zakon o boračkim udruženjima od posebnog značaja, a poziva demobilisane borce da se bore za prava boračke populacije i naglašava da su boračka udruženja na raspolaganju svakom saborcu.

Naglašeno je da se zaustavljanjem privrednih tokova u BiH ugrožava funkcionisanje države, što je njenim neprijateljima prevashodan cilj i ne treba im dozvoliti da za te interese iskoriste demobillisane borce.

Također, Koordinacija smatra da ne treba dozvoliti da demobilisani borci budu iskorišteni za sprovođenje ciljeva nekih političkih partija koje su radile na ukidanju službi za boračko-invalidsku zaštitu, a iste su nadležne za implementaciju prava demobilisanih boraca.

- Nemojte dozvolili da vam političku podršku daju oni koji su vaše saborce optuživali pred sudovima Republike Srpske, a danas žele da na vašim mukama politički profitiraju. Koordinacija boračkih udruženja daje punu podršku vašim zahtjevima, ali molimo vas da ne koristite loše metode, a pogotovo ne loše partnere u implementaciji zacrtanih ciljeva - stoji u saopćenju.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.