8.3.2018. 9:15
0
Vozači GRAS-a će putem kamera pratiti putnike u autobusima: Niko ne šara po sjedištima, smeće se baca u kantu
Vozila s kamerama na prvi pogled i nije tako teško prepoznati jer je njihova unutrašnjost pošteđena grafita, uništenih naslonjača te polomljenih stakala, što je česta pojava u drugim autobusima, minibusima, trolejbusima i tramvajima

Iako još traje rasprava o tome na koji način je preduzeće GRAS i po kojim procedurama sredinom septembra prošle godine nabavilo 26 novih autobusa na plin, čini se da, uz smanjenje zagađenja u gradu, ova vozila imaju i dodatne prednosti za građane. Umjesto razbacanog smeća ispod sjedišta, putnike unutar novih autobusa dočekuju postavljene kante za sitni otpad.

Osim toga, videonadzor u četiri vozila koja se koriste skoro pola godine spriječio je da njihova unutrašnjost bude uništena.

– Kontrolu i pregled dešavanja unutar vozila ima i vozač, a sisteme videonadzora planiramo ugraditi i u ostala vozila. Sličan projekt je, zajedno sa zatvaranjem stajališta, najavilo i Ministarstvo saobraćaja KS – rekli su za „Avaz“ iz GRAS-a i dodali da je, iako se radi o svega četiri vozila, ovaj potez već dao pozitivne rezultate.

Vozila s kamerama na prvi pogled i nije tako teško prepoznati jer je njihova unutrašnjost pošteđena grafita, uništenih naslonjača te polomljenih stakala, što je česta pojava u drugim autobusima, minibusima, trolejbusima i tramvajima.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.