9.3.2018. 13:30
0
Danas će biti poznata imena najuspješnijih kandidata za čelne pozicije u policijskim agencijama
Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) jučer je obavio dio intervjua s kandidatima koji ispunjavaju uvjete propisane Javnim konkursom za provođenje procedure odabira kandidata za izbor direktora i zamjenika direktora policijskih tijela BiH, a danas su nastavljeni intervjui.

Nezavisni odbor danas će u poslijepodnevnim satima napraviti rang liste koje će se uputiti ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću.

Na javni konkurs za čelnike Granične policije BiH i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, te zamjenika direktora ovih agencija i zamjenika direktora SIPA-e stigle su 33 prijave 20 kandidata među kojima je i jedna žena. Neki od kandidata prijavili su se za više pozicija.

Za direktora DKPT-a prijavilo se pet kandidata, a osim aktuelnog direktora Mirsada Vilića prijavili su se Amra Aljić, Jasmin Gogić, Semir Šut, Ensad Korman. Amra Aljić je prva žena koja se prijavila za čelne pozicije u policijskim agencijama. Aljić je inače jedan od glavnih inspektora u Graničnoj policiji BiH, a dugo je obavljala funkciju načelnice Centralnog istražnog ureda.

Jasmin Gogić uposlenik je Državne agencije za istrage i zaštitu, a načelnik je Odjela za unutrašnju kontrolu od 2014. godine. Ranije je radio kao načelnik Regionalnog ureda SIPA-e u Tuzli.

Semir Šut obavlja funkciju komesara Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Za komesara je izabran 2014. godine. Ensad Korman od 2014. godine obavlja funkciju zamjenika direktora Federalne uprave policije.

Za još jedan mandat na čelu Granične policije BiH prijavio se i aktuelni direktor Zoran Galić.

Za upražnjene pozicije pristigle su i prijave Zorana Glušca, Ivice Bošnjaka, Relje Kovača, Semira Pašanbegovića, Fahrudina Halača, Roberta Perića, Almira Bašića, Duška Drljače kao i Đure Kneževića koji obavlja funkciju zamjenika direktora SIPA-e.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.