10.3.2018. 15:45
1
Vajzović: Ne mogu vjerovati da se Inzko ovoliko trudi
Zastupnica u državnom Parlamentu iz stranke DF Hanka Vajzović je u jutarnjem programu N1 "Novi Dan" komentarisala aktuelnu političku situaciju u BiH.

"Ne prihvatam ocjenu da je "SDA katastrofa". Stalno gradimo stereotipe na kolektivitetima. Kažemo da je SDA katastrofa, da su ovakvi onakvi, da su borci "ovakvi", žene takve. Uvijek imamo kolektivitete koje ruše društvo. Imamo stalno ili oduzimanje prava ili favorizovanje određenog kolektiviteta", kazala je Vajzović na pitanje da komentariše aktuelna dešavanja u SDA.

Kada je riječ o Izbornom zakonu, Vajzović je kazala:

"Ne mogu vjerovati da se Inzko ovoliko trudi iznaći rješenje za Ljubićevu apelaciju, a da od 2009. stoji presuda Sejdić -Finci i ništa se od toga nije pomaklo. Vi mene što god pitate sada da pretpostavim šta će biti, reću ću vam da ne znam. Vrlo iskreno. Možda oni akteri sa džokerom u rukavu znaju. Šta uopće znači da izbori neće biti implementirani? Što će nam onda sve to".

"Kada govorimo o osipanju i raspadanju parlamentarne većine, a ja ko mimosvijet uvijek to drukčije gledam. Ako me pitate da li će biti nekog prestrojavanja, ne bih rekla da će se nešto desiti jer će uskoro izbori. Ne vidim da će ići u tom pravcu", istakla je.


(Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.