12.3.2018. 12:15
3
Država Izrael pozdravila odluku Skupštine Kantona Sarajevo da ukine odluku oko imenovanja škole po Mustafi Busuladžiću
Država Izrael pozdravlja odluku Skupštine Kantona Sarajevo da ukine odluku o imenovanju osnovne škole u Sarajevu po "veoma kontroverznoj antisemitskoj ličnosti Mustafi Busuladžiću", saopćeno je iz Ambasade Izraela u Tirani.

Kako se dalje navodi, Ambasada Izreala pozdravlja napore koje je poduzela Skupština KS da se ispravi nesretna odluka iz oktobra 2016.

- Ovaj potez predstavlja važan korak prema priznanju bogatog antifašističkog naslijeđa ponosnog naroda vaše zemlje - stoji u saopćenju.

Država Izrael, dodaje se, sigurna je da će svi nivoi vlasti u BiH nastaviti pružati sigurnost svojim manjinama, uključujući jevrejsku zajednicu, govoreći glasno protiv antisemitizma, poricanja Holokausta i svakog historijskog revizionizma o djelima nacista i njihovih kolaboranata širom Evrope.

(Fena)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.