13.3.2018. 20:00
0
Bradara: Očito je da neki moraju sprovesti zadaću, koju je teško sprovesti
Predsjedavajuća Doma naroda Federalnog parlamenta Lidija Bradara izjavila je da je predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti u Federaciji potreban neprestani dijalog s obzirom na to da je izborna godina i da se odnosi kompliciraju.
- Očito su neki dobili zadaću koju moraju sporvesti, a koju je teško sporvesti u ovakvim okolnostima - naglasila je Bradara nakon današnjeg sastanka predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti na kojem nije postignut dogovor u vezi daljnjeg funkcionisanja vlasti u FBiH.

Slična situacija između koalicionih partnera desila se i prošle godine, što prema Bradarinim riječima, pokazuje da se dešavaju problemi kada „nema dijaloga“.

- U ovom trenutnu bitno je razumijevanje imajući na umu da smo svi mi ipak partneri. Vrijednost Bosne i Hercegovine je da niko ništa ne može sam. Zato je očito da se mora uložiti više napora kako bi se ova situacija prevazišla - zaključila je Bradara.

Do narednog sastanka za sedam dana unutar Vlade i oba doma Parlamenta FBiH trebaju se intenzivirati razgovori kako bi se osigurao normalan rad tih institucija i otkočio reformski proces.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.