15.3.2018. 14:25
0
Iz SBB-a poručuju: Svi radovi su morali stati dok na tenderima ne pobijedi kompanija čiji su vlasnici prijatelji Erdogana i Izetbegovića
Povodom saopćenja SDA u kojem se traži od kadrova SBB-a i HDZ-a da počnu sa cestogradnjom, iz SBB-a je saopćeno da potpuno podržavaju to što se "SDA nakon 27 godina vlasti napokon sjetila da je cestogradnja apsolutni prioritet".

Međutim, tvrde da Bakir Izetbegović krije od javnosti da "entuzijazam i iskustvo SBB-a u izgradnji i planiranju" nije moglo doći do izražaja upravo zbog njegovih nepremostivih ličnih blokada čiji je cilj vrlo prozaičan: svi radovi su morali stati dok na tenderima ne pobijedi kompanija Čengiz, čiji su vlasnici najbolji prijatelji turskog predsjednika Erdogana i Izetbegovića.

Iz SBB-a navode da dodatni problem predstavlja što su "kapaciteti Čengiza dominantno usmjereni ka izgradnji novog aerodroma u Istanbulu, pa je očito da se dinamika namješta prema tome koliko njihovih radnika i kada mogu biti upućeni u BiH, te da uz to, u Autocestama FBiH i dalje vladaju moćnici iz SDA, čiji je jedini interes da favorizuju pomenutu porodicu".

- SBB ima snagu da u ovoj zemlji napokon krenu mega infrastrukturni radovi, ali preduslov svega je da u oktobru 2018. vlast preuzme parlamentarna većina kojoj će "od međusobnih amaneta i nepotističkih talova" važniji biti interes BiH i njenih građana - saopćeno je iz Pres-centra SBB-a.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.