18.3.2018. 9:26
0
Na području Obudovca oduzet duhan vrijedan 170.000 KM
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje iz regionalnog centra Tuzla izveli su na području Obudovca operativnu akciju kodnog naziva ''Ronhill'' u okviru koje su oduzeli veliku količinu duhana namijenjenog crnom tržištu u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj. Ukupna tržišna vrijednost oduzete robe procjenjuje se na 170.000 KM.

Izvršen je pretres porodične kuće i pomoćnih objekata u vlasništvu P.P. na području Obudovca, a sve u skladu s instrukcijama i uputama Tužilaštva BiH i naredbe Suda BiH. Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je 1.033 kilograma sitno rezanog duhana bez akciznih markica i 685 kilograma duhana u listu.

Protiv osumnjičene osobe bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja UIO u regionalnom centru Tuzla, uključujući i ovu akciju ukupno je oduzela 1.700 kilograma rezanog duhana, 685 kilograma duhana u listu, 5.643 paklica cigareta, 55.365 komada ručno punjenih cigareta, saopćeno je iz UIO.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.