19.3.2018. 13:28
2
Kerla poručila Konakoviću: Dirnuo si u najpošteniju osobu
FOTO: n1
Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo danas će glasati o smjeni Vlade Kantona Sarajevo na čelu sa premijerom Elmedinom Konakovićem.
Nakon izlaganja Konakovića, za riječ se javila zastupnica Demokratske fronte Bibija Kerla

"Kada sam prije tri godine i četiri mjeseca polagala zakletvu za mjesto zastupnika skupštine Ks nisam ni sanjala da će zakletva izgubiti važnost i težinu koju sadrži. Ovom prilikom se izvinjavam svima koji su dali glas onima koji su se proteklih 40 mjeseci svađali i tukli u skupštinskim klupama, koji su vam pokrali milione maraka i onima koji su morali plaćati svoja radna mjesta. Izvinjavam se svima koji su nam dali glas, da bi mi vama uništili obrazovanje, zdravstvo i otjerali vas iz države da tražite bolji život u državama EU", rekla je Kerla.

Kerla je podsjetila da je mandat počela u vladajućujoj strukturi, ali je prešla u opoziciju zbog izlaska Demokratske fronte iz vlasti. Ona je dodala da je tokom svog mandata podržavala sve ono što je bilo dobro i u korist naroda, prenosi N1.

"Imala sam izuzetno dobar odnos prema svima, svim kolegama i ministra, a pogotovo prema tebi, dragi premijeru. Nastojala sam da ulogu zastupnika ispunim pošteno i korektno. Ova Vlada je radila dosta dobro, ali ima i zamjerki na rad istih. Svoja razmišljanja sam slala putem protokola Kantona Sarajevo, uloženi amandmani i prijedlozi na mnoge zakone u proteklim godinama odbijani su bez većih obrazloženja, tako da nemam razloga da ne podržim smjenu Vlade KS."

Lako smo se odrekli dijela Vlade, Demokratske fonte, pa zašto bih ja sada bila ta koja podržava Vladu za čiji mandat su se dešavali mnogi protesti ispred Vlade KS, pitala je Kerla.

"Šteta je što premijer KS kada je dao ostavku na sve funkcije u SDA nije dao i ostavku na mjestu premijera i tako nas oslobodio pritisaka koji se vrše na nas zastupnike. Taj postupak bi tada kod mene bio ocijenjen kao izuzetno pošten i korektan, ali očito da je fotelja draža od bilo čega. Kriminal i korupcija koju je premijer uočio u svojoj stranci ne traje od jučer i to je ono što me zabrinjava. Imali smo problema oko zdravstva - uništili smo ga, imali smo problema oko obrazovanja - sveli smo ga na najniže grane, kantonalna preduzeća su se pumpala parama građana KS", izjavila je Kerla.


Zastupnica u Skupštini KS je kazala da je 10 mjeseci trajala tortura građana Sarajeva u vezi sa nestankom vode, prenosi N1.

"I kada je upumpano 70 miliona KM u te firme, premijer mijenja direktora i postavlja osobu koja za 10 dana čarobnim štapićem rješava sve probleme u ViK-u. ZOI '84 preduzeće koje direktor Hubijar maltretira radnike i drži na minimalcu tri godine, na šta smo ukazivali ja i kolega Mirsad Pindžo više put. Na red kritike je došao tek kada je u firmu upumpano 50 miliona za Bjelašnicu i preko 30 miliona za sportsku dvoranu Zetra. GRAS - rupa bez dna koja je sakupila preko 300 miliona duga prema KS. Turistička zajednica, uništit jednu, osnujes drugu od koje KS nije hajrovao niti jedne marke."

Kerla je kazala da je sve navedeno posljedica njenog izlaganja za smjenu premijera KS.

"Premijer uporno tvrdi da je ovo najbolja Vlada KS. Možda jeste, ali njegov način odlaska iz SDA i pokušaj da zadrži mjesto premijera, bar kada sam ja u pitanju, je daleko od ljudskosti", rekla je Kerla, a zatim Konakoviću poručila da je "dirnuo u najpošteniju osobu u Kantonu Sarajevo".

"Premijeru, skidam ti kapu u nekim stvarima, ali si dirnuo u najpošteniju osobu u KS. Dobro znate da sam 6. januara imala moždani udar koji me prikovao 21 dan za krevet. 10 dana sam bila u bolnici u Njemačkoj, 10 dana u bolnici u Olovu i sedam dana u banji u Sloveniji. Umjesto da premijer me nazove i pita "Bibo šta ima, kako si ,treba li ti šta", šalje poruku sljedećeg sadržaja: "E čuj tebe završili. Danas je to glavna vijest u KS, hvalili se SDA-ovci. Pričaju o cifri koju su nudili Mekiću i ostalima i kažu jedino Biba pristala. Kaže mi čovjek da šalju auto po tebe da dođeš na glasanje. Ne možeš se Bibo oprati da napišeš roman, kod tebe izgleda sve može pod kožu."

"E dragi premijeru, neće moći. Tebi svaka čast da si odlučio da progovoriš o onome o čemu govorim cijelo vrijeme, ali nije uredu da to ide preko mojih leđa, ali bojim da si se kasno sjetio. Biba nikada nije bila na strani kriminala, niti će biti."

Kerla je zatim pozvala šefa Kluba poslanika SDA u Skupštini KS Mirzu Čelika da kaže da li je slao auto po nju i da li je njoj nuđena cifra da bude na strani SDA, prenosi N1.

"Imao si moj glas sve dok me nisi svrstao na stranu kriminala i korupcije protiv čega se borim cijeli život."

(Alen Avdić)
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.