19.3.2018. 16:05
0
Policijski službenici Direkcije održali obuku na temu ''Zaštita VIP ličnosti i delegacija''
U periodu od 12. do 19. marta 2018. godine u sjedištu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH održana je obuka za zaposlenike Uprave Grada Sarajeva – Odjeljenja za kabinetske poslove i protokolarne poslove.

Obuka na temu ''Zaštita VIP ličnosti i delegacija'' organizovana je na zahtjev gradonačelnika Grada Sarajeva, a predavači su bili policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Tokom ove sedmodnevne intenzivne obuke, službenici Direkcije su predstavili modele pratnje i zaštite VIP ličnosti i delegacija, te su pored teorijskog dijela podijelili i svoja iskustva i primjere iz prakse.

Ovom prilikom Direkciju je posjetio gradonačelnik Grada Sarajevo, Abdulah Skaka koji se zahvalio direktoru Direkcije i policijskim službenicima koji su proveli ovu obuku na profesionalizmu. ''Direkcija je prepoznata kao moderna policijska agencija koja u svom radu implementira savremene policijske prakse, te sam uvjeren da će ova obuka biti samo jedna u nizu zajedničkih aktivnosti, posebno kada je u pitanju usavršavanje kadrova i usvajanje novih znanja'', rekao je gradonačelnik Skaka.

Direktor Direkcije Mirsad Vilić i gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Sakaka su po završetku obuke polaznicima obuke uručili ceritfikate.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.