20.3.2018. 12:53
0
EU traži ukidanje dvije škole pod jednim krovom u BiH, Hrvatska se protivi
U prijedlogu dokumenta Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Bosne i Hercegovine zatraženo je ukidanje fenomena postojanja “dviju škola pod jednim krovom”, saznaje Večernji list.

Ovaj dokument dostavljen je na razmatranje prije skorog susreta tog zajedničkog tijela, no oko njega ne postoji definitivna saglasnost svih predstavnika, kako u EU tako ni u Bosni i Hercegovini.

Na njihovoj provedbi posebno insistiraju predstavnici njemačke administracije koji su naveli kako je riječ o segregaciji djece i nastavku nacionalnih podjela u zemlji.

Pritom su se zauzeli za uvođenje jedinstvenog nastavnog plana i programa, te zajedničkog obrazovanja djece neovisno o njihovim jezičkim i drugim posebnostima. Taj prijedlog, međutim, još uvijek nije formalno stajalište EU jer se tome protive predstavnici RH u institucijama Evropske unije...


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.