21.3.2018. 15:15
0
Nivo Save porastao gotovo 20 centimetara
Nivo Save kod Brčkog porastao je u posljednja 24 sata dvadesetak centimetara, poplavljen je dio puta koji vodi prema brčanskoj luci i zaplavljeno nekoliko kuća, rekao je Srni koordinator za krizne situacije u Odjeljenju za javnu sigurnost brčanske Vlade Mirsad Hasanbašić.

- Porastom nivoa podzemnih voda zaplavljeno je šest kuća u brčanskom naselju Burića brdo i dvije iza gradske pijace, te nekoliko dvorišta u Srpskoj varoši - precizirao je Hasanbašić.
On je rekao da je voda u naselju Gorice, u zaseoku Tinjaši, presjekla pristupni put za desetak kuća, kao i pristupni put prema naselju Drenava u Krepšiću.

Članovi ovog odjeljenja brčanske Vlade konstatno su na terenu i prate sitauciju.

Kapetanija pristaništa Brčko saopćila je danas da je, zbog visokog vodostaja Save i premašene kote vanredne odbrane od poplava na području općine Brod, zabranjena plovidba od 378 do 346,75 riječnog kilometra za sva plovila.

Zabrana plovidbe ne važi za plovila koja su angažirana na spašavanju osoba i stvari, saopćeno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Učesnici u plovidbi na ostalim dionicama rijeke Save upozoravaju se da plove smanjenom brzinom i s povećanim oprezom.

Zabrana traje do ukidanja vanredne odbrane od poplava, a putem saopćenja za brodarstvo Kapetanija pristaništa Brčko će obavijestiti o prestanku zabrane plovidbe.

(SRNA/Amila Alijagić)

Sava
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.