22.3.2018. 10:25
0
Ustavni sud BiH danas razmatra zahtjev Borjane Krišto
Ustavni sud Bosne i Hercegovine održat će danas Plenarnu sjednicu na kojoj će, između ostalog, biti razmatran zahtjev Borjane Krišto, predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, za ocjenu ustavnosti odredbe člana Ustava Federacije BiH, koja se tiče izbora delegata u Dom naroda parlamenta FBiH.

Radi se o odredbi prema kojoj se iz svakog kantona bira najmanje jedan delegat svakog konstitutivnog naroda i ostalih u Dom naroda parlamenta FBiH.

Na dnevnom redu sjednice su i izvještaji o radu i izvršenju budžeta Ustavnog suda BiH za prošlu godinu, saopćeno je iz tog suda. 


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.