24.3.2018. 19:15
7
SDP: Želimo BiH u njenim AVNOJ-evskim granicima, a ne državicu koju zamišlja SDA
SDP BiH je ošto reagirao na izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, koji je rekao da ljevica u BiH nema šanse protiv SNSD-a i HDZ-a BiH, te da zbog toga vrše pritisak na SDA.

Predsjednik SDA optužio je stranke ljevice tokom današnjeg skupa SDA u sarajevskoj Zetri da ne mogu ništa SNSD-u i HDZ-u, te da zbog stoga vrše pritisak na SDA.

Izetbegović je rekao da su neki pokušavali da od SDA preuzmu vodeću ulogu, aludirajući na SDP. To im je, rekao je, za rukom pošlo u dva navrata, ali „nisu uspjeli napraviti ništa za to vrijeme.“ 

„Da Bog da ni to nisu uradili jer su pravili greške koje smo mi morali popravljati", rekao je Izetbegović. On je istakao da je SDA jedina snaga koja je uvijek donosila napredak, uprkos svemu.

Iz SDP-a su saopćili da oni nisu u trodecenijskoj koaliciji sa HDZ. „Za razliku od SDA i Bakira, mi, u SDP-u, svakim danom jačamo upravo u područjima BiH, koja su on i SDA proglasili teritorijom HDZ“, naveli su u reakciji iz SDP-a BiH.

„Nije SDP, već su Bakir i SDA sa Dodikom i SNSD usvojili akcize i tako do temelja opljačkali sve građane BiH. Nije SDP, već Bakir i SDA sa Dodikom i SNSD usvojio kapitulantski mehanizam koordinacije, kojim su isključiva ovlaštenja države BiH data entitetima i kantonima. Za razliku od SDA i Bakira, mi, u SDP-u, svakim danom imamo sve više članova na teriroriji BiH, koja je prema Bakiru i SDA isključivo teritorija SNSD. To i jeste najveća civilizacijska razlika između SDP i SDA. Mi želimo BiH u njenim AVNOJ-evskim granicima. Mi želimo zemlju u kojoj će svi građani biti ravnopravni na svakom dijelu njene teritorije. Mi ne želimo SDA privatnu državicu kakvu Bakir i SDA žele izgraditi“, navodi se u reakciji iz SDP-a BiH.

(NAP/Amila Alijagić)

7
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.