25.3.2018. 16:00
2
"Cijela priča o meni je smišljena u muslimanskim obavještajnim krugovima. Ako postoji novinar sa RTRS-a, neka podnese prijavu protiv mene"
Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac pozvao je novinara RTRS-a s kojim je, navodno, obavljao vajber prepisku, da podnese krivičnu prijavu za pokušaj podmićivanja.

"Ako takav novinar postoji, pozivam ga da podnese krivičnu prijavu protiv mene. Pokušaj podmićivanja kvalifikuje se kao krivično djelo i spreman sam da odgovaram ukoliko je istina ono što tvrdi /predsjedavajuća Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH/ Aleksandra Pandurević", poručio je Košarac u izjavi za Srnu. 

On je ponovio da je riječ o neistinama i podvalama Pandurevićeve i SDS-a s ciljem diskreditacije RTRS-a. 

"Cijela priča smišljena je u muslimanskim obavještajnim krugovima s ciljem da se nastave napadi i pritisci na Radio-televiziju Republike Srpske uoči oktobarskih izbora. Sklon sam da vjerujem da će SDS uskoro u cijelu priču uključiti i Regulatornu agenciju za komunikacije, na čijem čelu je bivši zamjenik predsjednika SDS-a Predrag Kovač", rekao je Košarac. 

On je podsjetio da je i ranije upozoravao na činjenicu da "predstavnici SDS-a i takozvanog Saveza za promjene koriste zajedničke institucije BiH za vođenje specijalnog rata protiv institucija i najviših funkcionera Republike Srpske". 

"Za Republiku Srpsku je najbitnije da to prepoznamo i spriječimo. Kad je o meni riječ, nemam nikavih problema da se utvrdi ko govori istinu, a ko obmanjuje javnost. Ponavljam, ako postoji novinar RTRS-a, koga sam, navodno, pokušao da podmitim, neka podnese prijavu i neka se sve istraži, uključujući i moj telefon", zaključio je Košarac. 

(Srna)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.