26.3.2018. 20:13
0
Banjalučani traže pravdu za Davida Dragičevića, njegov otac poručio: Dijete je ubijeno i dobićete sve informacije!
FOTO: Fokus.ba
Građani Banjaluke okupili su se večeras na Trgu Krajine gdje su prislužili svijeće za preminulog 21-godišnjeg Davida Dragičevića, čije je tijelo prije dva dana pronađeno u Vrbasu.

Mirnom okupljanju pod nazivom "Stop nekažnjenim ubistvima u Banjaluci - Pravda za Davida" prisustvovalo je više stotina sugrađana, rodbine i prijatelja nastradalog Davida. 

Davidov otac Davor Dragičević rekao je da je riječ o zločinu, da nikoga ne okrivljuje, ali da želi istinu i pravdu. 

"Neću se smiriti dok se krivci ne pronađu i dok pravda ne bude zadovoljena", poručio je Dragičević. 

On je rekao da ima previše informacija koje će u narednim danima proslijediti medijima, te tvrdi da njegov sin nije samovoljno skočio u rijeku. 

"Dijete je ubijeno i dobićete sve informacije", rekao je Dragičević i naveo da želi da svačija djeca mirno i bezbjedno šetaju državom u čijem stvaranju je učestvovao. 

Davidova majka Suzana Radanović rekla je da "krivci za smrt njenog sina neće imati mira" i da će objavljivati sve što zna. 

Ona tvrdi da njen sin nije skočio u rijeku da se ubije, te da nije urađen uviđaj pljačke kuće za koju je policija rekla da je opljačkao David u noći kada je nestao. 

Načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske Darko Ilić rekao je ranije danas da se Dragičević kobne noći potukao sa tri lica, obišao više ugostiteljskih objekata i pekaru, nakon čega je opljačkao jednu kuću, te da se pretpostavlja da je sa mosta skočio u rijeku Crkvenu koja ga je odnijela do ušća u Vrbas. 

Patolog u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske Željko Karan rekao je da je obdukcija potvrdila da je smrt nastupila utapanjem, ali da su od nastradalog Dragičevića uzeti uzorci krvi i urina u slučaju da dođe do dodatnih istraživanja. 

On je naveo da su nakon vađenja iz vode, na tijelu Dragičevića bile vidljive lake tjelesne povrede u vidu podliva, koji su mogli nastati prije utapanja u kontaktu i tuči sa jednim ili više lica. 

Nestanak Dragičevića prijavljen je policiji 18. marta, od kada je trajala potraga sve do pronalaska 24. marta na ušću rijeka Crkvena i Vrbasa. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.