28.3.2018. 10:29
0
U Foči uhapšen Saša Ćurčić zbog silovanja Bošnjakinje
Postupajući po nalogu tužioca Posebnog odjela za ratne zločine, policijski službenici SIPA-e su na području Foče locirali, identificirali i lišili slobode osumnjičenog Sašu Ćurčića, rođenog 1960. godine u Foči, državljanina BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Navedeni osumnjičeni je pod istragom i osumnjičen je da je u ljeto 1992. godine, u svojstvu pripadnika VRS, postupao suprotno odredbama ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata.

Ćurčić je osumnjičen da je prijetnjom i upotrebom sile nad žrtvom bošnjačke nacionalnosti počinio ratni zločin silovanja i seksualnog zlostavljanja.

Osumnjičeni je pod istragom i tereti se da je počinio krivično djelo zločini protiv čovječnosti iz člana 172. stava 1. tačka g), prisiljavanje druge osobe na seksualni odnos ili s njim izjednačenu seksualnu radnju silovanje, u vezi sa članom 180. stavom 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac će uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora kako bi se onemogućilo ometanje postupka, a istraga se nastavlja u pravcu podizanja optužnice. 

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.