29.3.2018. 20:28
0
Iz PDP-a tvrde da je SNSD najodgovorniji za potpisivanje dokumenata o saradnji sa NATO-om, uprkos tome što se Dodik protiv NATO-u
Partija demokratskog progresa /PDP/ tvrdi da je SNSD najodgovorniji za potpisivanje dokumenata o strateškoj saradnji BiH sa NATO-om, te da je i u deklaraciji te partije NATO definisan kao strateški cilj.

U saopštenju iz PDP-a navode da je Ana Trišić Babić, savjetnik predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koja je bila na čelu NATO koordinacionog tima ranije rekla "da bi BiH nakon ulaska u NATO pripadala klubu najekskluzivnijih zemalja svijeta". 

Iz PDP-a dodaju da Babićeva u junu 2013. izjavila da je prema njenom mišljenju, realno da članstvom u NATO savezu BiH pripadne modernom svijetu, te da BiH ima izbor da "uhvati korak" sa dinamičnim svijetom i tehnološkim napretkom, ili da postane crna rupa u Evropi. 

PDP je u saopštenju podsjetio i na izjavu Babićeve iz 2014. godine kada je rekla da je "prioritet BiH ulazak u EU, nakon čega slijedi punopravno članstvo u NATO-u". 

"Ja sam za NATO, a Dodika pitajte lično da li je i on", izjavila je tada Babićeva, navedeno je u saopštenju. 

Babićeva je, ističu iz PDP-a, 5. juna 2014. godine izjavila i da je apsolutno ubijeđena da bez nastavka puta ka članstvu u NATO-u, nema ni nastavka puta prema EU. 

Iz PDP-a su naveli i njenu izjavu od 5. marta 2015. godine, prema kojoj je strateški spoljnopolitički cilj BiH punopravno članstvo u NATO. 

U saopštenju PDP-a kažu da Babićeva danas "sa svojim šefom i stranačkim kolegama prebacuje odgovornost na političke protivnike". 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.